Na Šeptandě ...kdo se kloní před jinými hluboko k zemi riskuje, že mu šlápnou na hlavu...

Navigace Kategorie článků

Žerte a buďte rádi, že máte co

Milena Doušková, 21.09.2019, Jak vidím…, Komentáře - 0

Žereme a mlaskáme jak prasata
hlavně, že máme plné koryta.

Ještě pořád je mezi námi neuvěřitelné množství telat, co obdivují množství potravin v supermarketech a neustále nám mlátí o hlavu jak jsme za socíku museli čekat fronty na banány. Ano, to je pravda, ale řekla bych, že většina našeho národa by oželela banány jen aby znovu dostávala na pultech jídlo takové kvality, jaké jsme jedli jako děti.

Co jsem kdysi kupovala a jedla a teď o to ani nezakopnu:

tavený sýr – naprosto nechutný výtvor, co o kravském mléce ani neslyšel, ale na cestě výroby se potkal se škroby a sójou.Kupuji domácí sýr z farmy.

šunka – je to něco, co já osobně nespolknu a proto nekupuji a nepotřebuji.

uzeniny – mouka a separáty, pomleté pařáty a jiné pochoutky( co je to separát – z kuřete se vyjmou prsa a stehna. Kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty a vnitřnosti se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidávají se do párků a klobás. Víte, že tyto separáty se vyráběly i dříve, sušily se a používaly se jako krmivo pro dobytek . Toto se vyrábí i dnes, ale hlavně pro lidi.

jogurty – tady vás nečeká živý jogurt, ale škrob a želatina. Nekupuji, dělá si svoje.

mléko – nesrazí se, tvaroh z něj neuděláte, ale po zkažení neuvěřitelně smrdí. Kdo se napil plnotučného mléka za totáče, nikdy nezapomenu,. Jak má mléko chutnat. Tahle bílá sračka se nedá pít. Mám možnost mít mléko z farmy.

čokoláda – sajrajt plný karobu. Nekupuji.

maso – nastavováno“ vodou, která je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Preferuji život bez masa a když tak farma u nás to jistí.

lančmít – prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem, který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče. Nekupuji.

vepřovka – tak z toho je co si, co dáte na pánev a ona se ta sviňa rozpadne a všude kolem teče cosi nedefinovatelného. Nekupuji.

paštiky a pomazánky – jsou nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty. Nekupuji, dělám si je sama.

sirup – pokud máte pocit, že je plné ovoce, tak to je omyl, je to voda s cukrem dochucená příchutí a obarvená barvivem. Nekupuji, dělám si svůj.

chleba – tak chleba se dělá bez kvásku, ale z nějakého sajrajtu a z mouky, které je vyšlechtěna a zničena. První den se dá jíst, druhý den začíná divně páchnout a třetí den jsem ho házela sousedce pro slepice. Nekupuji, peču ze žitné mouky.
kečup – raději nekomentuji. Mám zahradu, takže rajčata vypěstuji a kečup si udělám.

Do potravin jsou míchány jedy, posypová sůl, salmonela, v alkoholu je metanol, a spousta dalších, zdraví škodlivých přísad a pravděpodobně si ani nedokážeme představit, co všechno spolkneme když se krmíme. Prošlé maso se čistí octovou vodou, nakládá do marinád a prodává jako specialita k letnímu grilování. Saláty s majonézou je hrozba pro náš trávící trakt.

Do roku 1994 platily u nás z dob minulého režimu zákonné normy. Tyto normy byly zrušeny a v Česku začala doslova džungle a kdo kdo porušuje kde co.

Česko se v posledních letech stalo popelnicí Evropy a skoro to vypadá, že to nikomu nevadí. Hlavně když si nacpou pupky a to čímkoliv. Pak se všichni diví, že od 50 let není skoro nikdo zdravý, po šedesátce bere většina lidí nějaké léky a později je to slinivka, žaludek, rakovina. Jasně, co do těla dáváme, to se z něj stane.

Je z nás národ alergiků, celiaků a hlupáků, co si nechali ukrást svoje vlastní hospodářství. Nejhorší na tom je, že to vadí jen hrstce lidí a ostatním je to u zadku. Kdyby alespoň dávali přednost českému zboží před šuntem z Německa a dalších zemí. Svým lidem by ten hnus neprodali, ale nám s klidem. Jasně, každému bližší košile než kabát, jen o nás to neplatí. Půlka jim leze do zadku a za chvíli se může stát, že se tu bude více šprechtit než mluvit česky. Čeští obrozenci se musí v hrobě obracet.

Lide český, pomozte našim sedlákům a raději si připlaťte, ale podpořte je svými nákupy. Já vím, spousta z vás napíše, že je to drahé, že na to nemají atd…..To je sice pravda, ale co vám brání v tom, abyste se navrátili k stravě našich předků, přestali se přežírat a uměli s jídlem šetřit jako naše mámy a prabáby.

Je spousta receptů ze kterých vyrobíte zdravé a levné jídlo. Měli byste se vrátit k luštěninám, různým kaším, naložit si doma zelí za pár korun, do sklepa koupit brambory. Vím, podražily, ale pořád je to levné jídlo. Jablka si nakoupit přímo u českých sadařů a máte vitamíny na celou zimu.

Přidám recept po slovenské babičce, který vás přijde pro celou rodinu na za pár kaček.

Těstoviny se zelím

Pytlík těstovin a pytlík kysaného zelí

Zelí hodíte na pánev s trochou sádla a pražíte skoro do hněda, vmícháte do uvařených, osolených těstovin, dáte na plech a zapečete do křupava. Slibuji, že budete mlaskat. Nemusím snad dodávat, že těstoviny je lepší si udělat doma. jsou levnější a chutnější.

Dýně na smetaně

Jedna dýně a jedna smetana. Trochu mouky na zahuštění.

Nastrouhanou dáni uvaříme ve vodě skoro do měkka. Vody jen tolik, aby dýně byla ponořena. Zaděláme mouky s vodou a omáčku z dýně zahustíme. Pod odstavení vmícháme smetanu. Jako ochucovadlo se používá jen sůl, cukr a ocet. Na Slovensku se to jedlo jen s pečivem.

Víte, mně může rozzlobit to, když si lidé navaří haldu jídla a pak se to kazí a končí v popelnici.Také mi vadí nenažranost některých lidí. Zase dám příklad třeba na dvou párech lidí, co si k obědu dělají jedno kuře.

První pár si připraví celé kuře, nacpe se a zbytky vyhodí.

Druhý pár kuře naporcuje. První den upeče stehna a dá si je třeba s rýží. Druhý den si udělá třeba řízky z prs a k tomu brambory. Zbude skelet a křídla na pořádnou polévku. Po uvaření obereme zbytky masa, upražíme na cibuli a třeba česneku, přidáme zeleninu a máme základ pro rizoto, nebo zapečené těstoviny.

Ano, dá se uvařit levně, zdravě a nepřežrat se. 

  • Autor/ři obrázků: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *




Panenky z Háčku

Pořiďte si vlastní ručně háčkovanou panenku.

TOPlist